dissabte, 8 de febrer del 2014

Tast d'IPAs - 30 de gener 2014

Dijous 30 de gener vam poder gaudir d’una jornada impressionant a La Panxa Del Bou de la mà de Sami Claret (Humala i Nomada) i el Xavi Petit (Ca l’Arenys–Guineu). Uns quants valents ens vam disposar a afrontar el repte de tastar set cerveses amb un denominador comú: EL LLÚPOL!

Notes cítriques, florals, herbals ... van desfilar pels nostres paladars, narius, ulls, orelles i fins i tot la nostra pell va notar el llúpol. Unes mostres d’aquesta planta (gentilesa de Ca l’Arenys) van servir per posar-nos en situació. Les nostre mans van poder comprovar el tacte d’unes flors de Citra i Amarillo i uns pèl·lets de Chinook i Centenial, la resina es va impregnar al nostre epidermis, els nostres ulls ens feien xirivites, les orelles sentien el xiuxeueig que t’induïa a l’abducció del llúpol i el nostre nas comunicava amb el cervell i ens feia pronunciar: “IP! IP! IPA!!!” (aquesta última frase fantasia de l’autor)

Amb aquestes premisses vam començar la cata estructurada en tres grups.
 
Les primeres explicacions del Sami
PRIMER GRUP (IPA)

La primera que vam fer “saltar” va ser la Hoppin to heaven de Hoppin Frog,  vinguda d'Ohio amb 6,8% ABV i 68 IBU. Notes caremalitzades amb un final amarg, la velleta de la nit, aquelles que han perdut la frescor però conserven el seu carácter.

Va seguir la Falco del danès Evil Twin amb 7% ABV, un toc de carbonatació, uns aromes i sabors cítrics que la farien irresistible un dia calorós d’estiu, massa bevible.

Per tancar el primer grup vam tornar a terres ianquis per fer baixar una resinosa Hop Riot IPA de High Water, una IPA de tall americà amb 7,3% ABV i 73 IBU. Una delícia.

SEGON GRUP (DOBLE IPA)

Per encetar aquest grup vam agafar per una banda els Amarillos, Centenials, Citres i Chinooks i per l’altra una Guineu Amarillo Extra, la nova creació dels de Valls de Torruella, la germana gran de la IPA Amarillo amb 8,5% ABV i 30 grams de llúpol per litre. Fent un petit taller pràctic vam comprovar la potència aromàtica de la birra i la correspondència amb els llúpols.
Tast IPAs a La Panxa dl Bou
El Xavi presentant l'IPA Amarillo Extra
La següent la vam anar a buscar a Suècia de la mà d’Omnipollo, la Nebuchadnezzar amb 8,5% ABV i 100 IBU. La millor cervesa sueca del 2013 segons Ratebeer. I pel que vam comprobar ben merescut aquest reconeixement.

TERCER GRUP (TRIPLE IPA)


Per tancar el tast vam posar dos cerveses imperials de costat, la Green Bullet de Green Flash amb 10,1% ABV i la Hop 15 de Port Brewing amb 15 llúpols diferents amb 10%ABV i 182 IBU. Partint d’una potència exagerada, la primera més contundent, la segona més arrodonida. Un gran final a una gran vetllada.

El final del tast
Donem les gràcies al Sami i el Xavi pels seus coneixement i a tots els assistents per les seves aportacions. Esperem poder repetir-ho. SALUT!

La selecció d'IPAs




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada